Koje cveće pokoniti za 8. mart?

8. mart se približava i verovatno ste već razmišljali o poklonima kojima biste obradovali dame koje su vam bitne.

Najklasičniji poklon za 8. mart je oduvek bio i zauvek biće cveće.. Toliku popularnost cveće  ima jer je savršen način da iskažete ljubav, pažnju i poštovanje koje prema ženi osećate.

Ali dolazimo do pitanja za koje cveće da se odlučite? Ne poklanja se isto cveće majci, koleginici ili lepšoj polovini. Uvek je  najbolja opcija je da kupite cveće za koje znate da ona voli. A mi smo tu da vam pomognemo.

Ruža se često naziva ’’kraljicom cveća’’. Najelegantnije cveće, popularno širom sveta, koje u svakoj kulturi simbolizuje najlepše emocije ljudske duše.  Ruže su bile inspiracija mnogim umetnicima, piscima, pesnicima, slikarima, muzičarima.

Ukoliko su ruže crvene boje, simbol su romantike, ljubavi i strasti.Poklanjanjem crvenih ruža takođe odajete priznanje nečijem uspehu ili iskazujete svoje najdublje poštovanje.Sama crvena boja je simbol dubokih emocija, još iz grčke i rimske mitologije, kada se ova boja vezivala za boginju ljubavi. Kako se razvijala tradicija poklanjana cveća, crvene ruže su, naravno, postale cveće koje šalje najjaču poruku ljubavi.

Ruže bele boje simbolizuju čistotu, poštovanje, bezgrešnost i čednost.Vrlo često su bele ruže simbol braka jer označavaju novi početak, i zato su neizostavne u bidermajeru. Poklanjanjem belih ruža pokazujete duhovnu ljubav, poštovanje i naklonost.

Ruže ružičaste, odnosno roze boje simbolizuju otmenost, ženstvenost i eleganciju. Poklanjanem ruža roze boje pokazujete svoju zahvalnost, sreću i divljenje.

Ljiljani su poznati po svojoj lepoti i divnom mirisu, a simbolizuje milosrđe, lepotu, bezuslovnu ljubav, dobrotu i besmrtnost. Smatra se rajskim ali i svetim cvećem, koji pripada bogovima i nebeskim vladarima.

Lizijantusi asociraju na savršenstvo, otmenost i čežnju i poklanjaju se ne samo onima koje volimo, već i onima kojima se divimo potajno. Savršen poklon za one koji ni svesni naših osećanja.Ovo cveće je simbol snažne i trajne ljubavi.

Na sajtu https://potofflowers.rs  dovoljno je da izaberete vrstu cveća, budžet i vreme isporuke.

U par klikova, bez odlaska u cvećaru, biranja buketa i brige oko isporuke na adresu, obradujte svoje prijatelje, porodicu, voljene, poslovne partnere poklonom koji je vekovima izraz najvećeg poštovanja i ljubavi. Možete platiti karticom iz bilo kog dela sveta, a poklon stiže 8. marta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *