Prvi podaci o porodici Pot potiču iz Holandije, iz XIV veka. Naši preci su se tada bavili prodajom vaza, saksija i cveća u zemlji koja je danas poznata kao ’’Cvećara sveta’’ .
Legenda kaže da, kada Holanđanin napusti svoju zemlju, sa sobom jedino nosi ljubav prema cveću.
A u to se mora verovati, jer Holandija je širom sveta najpoznatija i najuspešnija po proizvodnji cveća i ova grana državi godišnje donosi više od 8 milijardi evra.
Tako je bilo  i sa našim precima. Zbog velike konkurencije, odlučili su da svoj biznis presele u drugu zemlju. U nemačkim spisima, prvi podaci o porodici Pot potiču iz 1465. godine, ali pod imenom Bott.
Od 1860. godine, naslednik prestaje da se bavi cvećarstvom i trgovinom i postaje železničar. Ovim poslom bavile su se naredne tri generacije. Kako je tadašnja Austro-Ugarska gradila pruge po ovim zemljama, porodica se seli prvo u Hrvatsku, a potom i u Bosnu, tačnije u Sarajevo.
U drugoj polovini XX veka, tradicija železničara se prekida, jer je tadašnji naslednik daltonista.
Verujući u svoje korene, poreklo i ljubav prema cveću, posle skoro 6 vekova, vratili smo se porodičnom poslu.

kristijan
pot

milena
dizajn cveća

petra
marketing menadžer

tijana
fotografija

Pot of Flowers je nastao iz ljubavi prema cveću, koja je oduvek bila deo naše porodice. Mi u timu Pot of Flowers verujemo u značaj poruka i emocija koje prenosimo cvećem.

Omogućavamo vam da na bilo koju adresu u većim mestima Srbije pošaljete cveće i na taj način prenesete najlepše emocije.
Želimo da vam omogućimo da obradujete i iznenadite drage ljude i pošaljete im svoju poruku, čak i ako ste hiljadama kilometara daleko.

Muškarcima je ponekad teško da pokažu romantična osećanja, zato cveće govori za njih.
Ne postoji lepši i prigodniji poklon od cveća. A nekad da bi pokazali poštovanje i ljubav ne treba vam puno novca. Poklanjanje cveća je oduvek je predstavljalo prefinjen način da se bez reči izraze osećanja, misli ili da se prenesu određene poruke.
Da li ste nekad poželeli da nekome poklonite cveće, a da pri tom niste znali ni koja vrsta, a ni koja boja cveća bi bila prikladna za tu priliku? Mislili smo na vas!

Naš cilj je da omogućimo i ljudima koji žive i rade van Srbije da obraduju svoje voljene koji žive u Srbiji omiljenim buketom cveća, sa svega par klikova.

Na sajtu Pot of Flowers dovoljno je da izaberete priliku, budžet i vreme isporuke.
U par klikova, bez odlaska u cvećaru, biranja buketa i brige oko isporuke na adresu,  obradujte svoje prijatelje, porodicu, voljene, poslovne partnere poklonom koji je vekovima izraz najvećeg poštovanja i ljubavi.

upoznajte naš tim